Kočky Hačkovačky

Anna, Anna, Andrea, Dana, Dáša, Denisa, Ingrid, Jana, Jana, Jojka, Lucka, Marcela, Marika, Mária, Magdaléna, Milka to sú Kočky Hačkovačky!

Na jeseň minulý rok sa začali raz v týždni stretávať v Centre a čuduj sa svete, aj tie čo v živote v ruke nedržali háčik dnes krásne hačkujú. Keď sa pozriete na plný stôl nájdete tam koberce, čiapky, deky, šatky, populárne retro sieťovky, vankúše a hračky. Skúsená hačkárka Dáška Pešková napríklad už poslala balík nahačkovaných špecialnych chobotničiek pre nedonosené deti do nemocnice v Bratislave. Anička Plašilová s láskou tiež ochotne rozdáva svoje bohaté skúsenosti ostatným. Nie je to len o hačkovaní, ale zároveň aj smiech, zdielanie seba samých a zážitok iného spoločenstva. Patria sem i ženy, mamičky, ktoré sa prisťahovali do Levár bez okruhu známych v dedine, aby tu našli priateľstvo. Mamičky, by si mali trocha oddýchnuť od stereotypu doma a tvoriť niečo zaujímavé v tíme.

Ako správne ženy, hačkárky nakupujú bavlnky v galantérii u Katky v Gajaroch. Veľké Leváre takto motivovali Gajary, aby si založili vlastný krúžok a pravidelne sa stretávajú. Krúžky plánujú aj spoločné strtnutie a spolu rozvíjať netradičný program výučby práce s vlnou – spriadanie vlny na kolovrátku ktorú výborne ovláda pani Katka z galantérie Katka.

Známa retro sieťovka plná retro dobrôt z nášho krúžku hačkovačiek sa dostala i do tohtoročnej tomboly 18. ročníku plesu ZŠ s MŠ Veľké Leváre, ktorý si práve pripomínal časy československé. Taká starobylá sieťovka posunula známeho výhercu do doby mladosti.

Náš krúžok chce byť o nás, o krásne vyrobených veciach aj o nových tímových podujatiach so stále otvorenou pozvánkou pre všetkých záujemcov.

Magdaléna Danková, vedúca krúžku